Виктор Калев отбелязва финала на лятното си турне в Бургас. При четиринадесетото си гостуване в черноморския град българският актьор ще представи авторския концерт-спектакъл "Грамофонът" на сцената на Летния театър на 30 август, съобщават от пресцентъра на местната община.
Продукцията "Грамофонът" е изградена върху личните преживявания на Виктор Калев, които зареждат с настроение публиката. Автобиографичното представление е вълнуващо пътешествие през годините, заредено с носталгия, хумор и любов, а зрителите стават съпричастни към сбъднатите мечти на едно момче от провинцията, допълват организаторите.
Текстовете към спектакъла са създадени от поетесата Ваня Щерева.
В спектакъла са включени лични истории и изпълнения на популярни български песни от Виктор Калев. Той желае всеки от публиката да успее да припознае своите вълнения чрез актьорската игра на Калев.
Актьорът споделя, че по време на представлението е завладян от силата на носталгията. "А какво е носталгията – това е желание на човек да преодолее финалността, да съживи щастливи случаи на своето съществуване, копнеж по миналото", допълва още той.
Виктор Калев казва, че човек не трябва да спира да мечтае и да гледа към щастливите случки на бъдещето.
БТА припомня, че лятното турне на Калев с "Грамофонът" премина през Русе, Стара Загора, Варна и Пловдив, както и Женева и Цюрих.