Първото издание на уникално за България събитие ще се състои край Сливен – Auto Camp Fest от 25 до 27 август, съобщиха от пресцентъра на общината.
На къмпинг „Оазис“ ще могат да се видят последни модели палатки, мини каравани, къмпинг боксове, ремаркета – палатки и друго оборудване, което позволява нощувка сред природата. Кметът Стефан Радев ще открие фестивала в събота в 9:30 ч.
Организаторите от camping.bg са избрали Сливен заради подходящите условия на къмпинг „Оазис“ – голямо пространство, много зеленина, близост до града, възможности за игри, музика, лагерен огън, спорт, риболов, планински преходи и забележителности в района. Записали са се около 300 участници от България. Очакват се гости от Румъния и други държави. Предвидени са много изненади за посетителите, включително и обиколка на музеи в Сливен. 
Планината край Сливен предлага много възможности за туристически преходи, разходки и почивка. Сред най-посещаваните обекти в Природния парк „Сините камъни“ е скалният феномен Халката. Въжена линия свързва града с местността Карандила, като лифтът е най-бързият, екологичен и удобен обществен транспорт.