В Горна Оряховица е обявено частично бедствено положение заради бурята вчера, съобщи за БТА заместник-кметът Николай Георгиев. То е обявено само за града, в близките села няма сериозни щети, посочи Георгиев.
Към момента има постъпили сигнали за паднали дървета, отнесен асфалт, унищожени площи на гражданите и наводнени дворове. Очаквам среща с Агенцията по социално подпомагане, след която ще съобщим на гражданите къде и как могат да получат помощ. Тази помощ е еднократна, допълни той.
По думите му за сигналите от наводняване още снощи са изпратени екипи на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението". Приоритет беше разчистването и обезопасяването на пътя от паднали дървета. На места е имало големи дупки, които са запълнени с чакъл и пясък, добави Георгиев.
Днес предстои да се огледат парковете за паднали дървета. Екипите ще работят цял ден и се надяваме до тази вечер всичко да бъде разчистено, а оттам нататък комисията ще ни подаде информация за нарушената инфраструктура, след което предстои да предприемем мерки, каза заместник-кметът на Горна Оряховица.
БТА припомня, че бурята в Горна Оряховица започна около 17:30 часа вчера следобед. Явлението е било продължително, с по-силен дъжд и градушка.