Изложбата "Джаз портрети" на фотографа Константин Зайков ще бъде открита утре в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък, съобщиха от културния институт. Събитието е част от програмата на тазгодишните Празници в Долината на тракийските царе. 
Константин Зайков е фотограф и пътешественик, посочват от музея. Удостоен е със званието „Отличен Артист на Европейската асоциация на изящната фотография“ и „Опитен фотограф на Американската фотографска асоциация“. Израснал с джаз музика, от около десет години снима артистични джаз изяви и е известен като BG Jazz Photo. Негови творби са експонирани в над 80 държави по света. Притежава множество международни фотографски отличия и награди.
Изложбата „Джаз портрети“ се представя за пръв път в Музея на фотографията и съвременните визуални изкуства в Казанлък и е петата му поред самостоятелна изложба на тема джаз музика 
Експозицията се осъществява по покана на Община Казанлък, домакините от Музея на фотографията и организаторите на Джаз фест Казанлък и е посветена на 50-ата годишнина от организирането на джаз фестивали в страната, посочват още от културната институция.
Както БТА писа, това е втората изложба на фотографа Константин Зайков в Казанлък. През 2022 година негова експозиция постави началото на миналогодишното издание на Празниците в Долината на тракийските царе. „Това е моята музикална страст, от дете съм „откърмен“ с тази музика. Когато бях малък, баща ми носеше плочи и магнитофонни ролки и вкъщи се слушаше само джаз“, разказа за БТА фотографът по време на откриването и. Постепенно е започнал да снима събитията, които посещава, а вече е утвърден автор в сферата на концертната фотография в България. „Когато снимам един джаз концерт, емоцията и удоволствието от музикалното изживяване стават още по-силни“, коментира Зайков. Авторът е снимал множество джаз форуми в София, Русе, Банско, Хасково и други.