Ръководството на спортното училище "Юрий Гагарин" в Бургас и местната община започват процедура за създаването на концепция за изграждането на изцяло нова база на учебното заведение. Проектът ще се реализира по процедура "Концепции за интегрирани териториални инвестиции" на програмата "Развитие на регионите" 2021 – 2027. Това съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
Спортното училище ще работи в партньорство с общината по реализирането на концепцията. Тя ще премине няколко етапа на одобрение преди да бъде дадено съгласие за финансиране.
Предвижда се новото спортно училище да разполага с тренировъчни зали, басейн, общежитие и открити зони за спорт.
Основният акцент на концепцията за новата гимназия е развитието на образованието и ученето през целия живот чрез изграждане на необходимата материално – техническа база.
В подготовката и реализирането на идеята за ново спортно училище със свои идеи участват представители на местната власт и гражданското общество, в това число общината и спортни клубове от града.
Развитието на образованието на територията на община Бургас е един от безусловните стратегически приоритети на Плана за интегрирано развитие на община Бургас през периода 2021-2027 г.
Предложението за партньорско споразумение между спортно училището "Юрий Гагарин" и Община Бургас ще бъде гласувано на предстоящата сесия на общинския съвет.