Планира ли министър Тагарев предаването на зенитно-ракетните комплекси С-300 на Украйна, попита заместник-председателят на БСП Кристиан Вигенин на пресконференция в централата на партията. Това е един от въпросите, които от БСП отправиха публично днес към министъра на отбраната Тодор Тагарев, след като в началото на седмицата поискаха изслушването му на съвместно заседание на парламентарните комисии по отбрана и външна политика.  
Информацията, която имаме, е, че се планира това да се случи при това на две стъпки – първо да бъдат предоставени боеприпасите към тези зенитно-ракетни комплекси, а след това, под предлог че няма къде да бъдат намерени нови, а ресурсът на сегашните е изтекъл да бъда предадени и самите зенитно-ракетни комплекси, посочи Вигенин. Те пазят АЕЦ „Козлодуй“ и София и няма с какво те да бъдат подменени, отбеляза той. 
Имаме информация, че се увеличават рапортите за напускане на армията и искаме да знаем какво ще предприеме министърът да бъде укрепена Българската армия, посочи още Вигенин. 
От БСП питат и за планирано разширяване на военното присъствие на НАТО в България и как това засилва сигурността на страната ни, както и каква е оценката му за ситуацията в Черно море.
Планира ли министър Тагарев да извади резиденция "Лозенец" от Изпълнителна агенция „Военни клубове и военно почивно дело" и да бъде предадена на Министерския съвет с перспектива да бъде приватизирана и там да бъде изграден жилищен комплекс, попита още Вигенин.
 
(следва)