За втора поредна година Младежки международен център - Бургас набира участници за обмен с младежи от Исландия. Той ще се проведе в периода между 11 и 17 септември в Бургас, съобщават от пресцентъра на общината в морския град. Основните теми на обмена ще са приобщаване и разнообразие на култури, толерантност към различните и работа в мултинационална среда, се допълва в съобщението. Желаещите да се включат трябва да са на възраст между 14 и 17 години, да живеят в Бургас или региона, да владеят добре английски език, както и не на последно място да имат желание да опознаят културата на Исландия и да представят българската.
Кандидатстването става чрез онлайн формуляр, към който желаещите трябва да прикрепят и кратко видео на английски език, в което по атрактивен начин представят любимо място в града, което биха искали да покажат на гостите от Исландия. 
Крайният срок за кандидатстване е 3 септември, като представители на Младежкия международен център ще се свържат с одобрените кандидати до 5 септември.