Политическите партии и коалиции не постигнаха съгласие за заместник-председатели и за секретарското място в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Стара Загора. Това стана по време на днешните консултации за състава на ОИК за предстоящите на 29 октомври избори за общински съветници и кметове. По предложение на ГЕРБ-СДС за председател на ОИК- Стара Загора беше избрана Теодора Крумова.
За поста секретар постъпиха три предложения - от коалиция „Продължаваме промяната - Демократична България" за Милен Христов, от партия „Възраждане“ за Диляна Божкова и от ДПС за Междну Халид. За заместник-председателските места постъпиха две предложения от БСП - Денчо Денев и от „Има такъв народ“ - Златина Йовчева.
На консултациите присъстваха представители на парламентарно представените партии и коалиции в 49-ото Народно събрание: ГЕРБ-СДС, „Продължаваме Промяната - Демократична България“, „Възраждане“, ДПС, „БСП за България“ и „Има такъв народ”.
ОИК-Стара Загора ще се състои от 13 членове, включително председател, от двама до четирима заместник-председатели и секретар.
Протоколът от консултациите за избор състава на ОИК – Стара Загора трябва да бъде подписан до 25 август, обяви секретарят на община Стара Загора Делян Иванов.
БТА припомня, че изборите за кметове и общински съветници са насрочени за 29 октомври т.г. Според хронограмата за изборите консултациите за съставянето на общинските избирателни комисии (ОИК) трябва да се състоят при кмета на съответната община до 28 август. Централната избирателна комисия трябва да назначи ОИК не по-късно от 8 септември включително.