Трупата на Държавен куклен театър - Габрово ще гостува в село Царева ливада с най-новото си представление за новия сезон - „Червената шапчица“. Публиката ще има удоволствието да се наслади и да е сред първите зрители, преживели вълнуващи моменти с класическата приказка. Началният час е 18:00, а мястото - Централният парк в село Царева ливада. Това съобщиха за БТА от Община Дряново. 
Участват актьорите Виктория Василева, Петър Гайдаров, Павел Кинчев, Янна Генчева. С много песни и настроение те ще разкажат историята тъй позната, но как и с кого ще се срещне Червената шапчица, е загадка, която ще се разреши на сцената, заедно с публиката.
Организатори са НЧ „Върбан Генчев-1924“ и Кметство Царева ливада, а събитието е част от програмата по случай празника на селото. На 26 август, 19:00 ч., също в Централния парк ще има концерт на една от най-известните и любими български певици - Тони Димитрова, допълват от общинската администрация. 
"Началото на Държавен кукления театър – Габрово ни връща към традициите на българското куклено изкуство, поставени именно тук, в град Габрово, от Нено Милчев Христов (1861-1916). През 1956 г. Николай Колев създава куклена театрална трупа. Получила обществено признание на 01.02.1963 г. и подкрепена от местната власт, тя става професионална със самостоятелен статут към Народно читалище „Априлов-Палаузов”. С Решение на Министерски съвет от 01.01.1971 година се създава Държавен куклен театър - Габрово. През 1979 г. трупата влиза в собствена сграда, която е единствената в България, проектирана и построена за куклен театър. За времето на своето съществуване Габровският куклен театър се утвърждава като най-авторитетния специализиран културен институт за деца на територията на Централна Северна България. Единствен сред съседните области през своята половинвековна история, ДКТ - Габрово е участник в някои от най-престижните театрални форуми в България и по света. Днес наследниците на знаменитото дело на дългогодишния художествен ръководител и режисьор Николай Колев спазват традициите на кукленото изкуство, като го превеждат в модерния свят на днешните деца с международните стандарти и актуалните тенденции в кукленото изкуство", каза за историята на театъра пред БТА директорът Алфидин Раифов.
По думите на Раифов театралната продукция е на високо художествено равнище, за което свидетелстват многобройните награди от български и международни фестивали – “Златният делфин” – Варна, “Пиер” – Стара Загора, “Ян Бибиян” – Силистра, “Вълшебната завеса” – Търговище, “Панаир на куклите” – София, както и фестивали в Лодз, Ческе Будейовице, Нови Сад, Алмати и много други. Носител е на орден “Кирил и Методий“ І степен. Неговата сцена е предпочитана за гастроли на много чуждестранни трупи от Германия, Швейцария, Русия, Сърбия, Чехия и др., с които поддържа активен културен обмен.