От днес започват дейностите по преасфалтиране на пътното платно на ул. „Промишлена“ в Стара Загора. Това съобщават на официалния сайт на местната администрация. Полагането на нов асфалтов пласт ще бъде за сметка на фирмата-изпълнител на дейностите по проекта за реконструкция на улицата от бул. „Св. Патриарх Евтимий“ до ул. „Войвода Стойчо Черногорски“, посочват от Общината. Заради ремонта се въвежда временна организация на движението, като преминаването на моторни превозни средства ще се извършва двупосочно в една от лентите.
Ремонт на пътния участък беше извършен в началото на миналата година, но малко след това образуваха неравности по платното за движение.
С цел осигуряване на безопасното организиране и изпълнение на ремонтните дейности по ул. „Промишлена“ днес и утре движението на обществния транспорт в посока изток – запад ще бъде осъществявано по обходен маршрут от кръстовището с бул. „Св. Патриарх Евтимий". Отворена за движение по ул. „Промишлена" остава лентата в посока запад - изток от ул. „Войвода Стойчо Черногорски" към бул. „Св. Патриарх Евтимий". Движението на автобусите на обществения транспорт ще осъществява по утвърдения маршрут.