Интензивен е трафикът на някои от граничните пунктове със Сърбия, Румъния и Турция, съобщиха от Главна дирекция „Гранична полиция“ на сайта си. Информацията е към 18:00 часа. 
По границата със Сърбия интензивен е трафикът на гранично контролно-пропускателния пункт (ГКПП) "Калотина" на изход за леки автомобили.  Граничните проверки на пункта се извършват на 8 работни места за влизащи леки коли и на 5 работни места за излизащи леки коли. На „Калотина“ се извършва ремонт и се налага временно стесняване на пътните платна. От „Гранична полиция“ допълват, че тази временна организация може да удължи времето за преминаване, особено през празничните дни. Препоръката е да се използват и останалите пунктове на българо-сръбската граница: "Брегово", "Връшка чука", "Стрезимировци" и "Олтоманци".
Интензивен е и трафикът на пунктовете "Дуранкулак" и "Кардам" за товарни автомобили на изход. На границата с Румъния,  със заповед на министрите на транспорта и на вътрешните работи на северната ни съседка, до 31 август през граничния пункт „Вама веке“, съпределен на българския ГКПП „Дуранкулак“, е въведено ограничение за движение на товарни автомобили с тегло над 7,5 тона  в петък, събота и неделя, както и на официален празник на Румъния от 06:00 до 22:00 часа. В деня, предхождащ първия ден на официален празник, ограничението е от 16:00 до 22:00 часа.
Преминаването през съвместните гранични пунктове „Кайнарджа"/"Липница“ и „Крушари"/"Добромир“ се осъществява съгласно договореното работно време от 08:00 до 20:00 часа. 
Трафикът на ГКПП "Капитан Андреево" на границата с Република Турция е интензивен на вход за леки автомобили.  
По границата с Гърция трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове. От „Гранична полиция“ препоръчват на гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен пунктовете "Кулата" и "Маказа", и останалите пунктове на българо-гръцката граница - "Илинден", "Златоград", "Ивайловград" и "Капитан Петко войвода". През гранични пунктове  "Маказа", „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси.
 Трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове с Република Северна Македония.