Напълно възстановено е движението по Дунав мост при Русе. Преминаването както на тежкотоварните, така и на леките автомобили се осъществява вече в двете летни на моста. Това стана възможно след като преди малко приключиха необходимите ремонтните дейности за поправката на повредената фуга и ударената мантинела, съобщиха от Областната администрация.

Припомняме, че рано тази сутрин товарен автомобил с турска регистрация самокатастрофира на моста. Превозното средство се е движело с превишена скорост, което е предизвикало дефект на една от фугите по моста. Така се е стигнало и до пробиване и откъсване на резервоара от автомобила и съответно разливане на гориво. При катастрофата товарният автомобил се беше завъртял и беше блокирал напълно движението и в двете посоки – както към Румъния, така и към България. Още към 09.15 часа камионът беше изтеглен със специализирана техника, а разливът на гориво е почистен. Веднага след това около 09.30 часа беше пуснато движението за леки автомобили. След това по обед бе възстановен и трафикът на тежкотоварни автомобили, но той, както и преминаването на леки коли ставаше само в едната лента.

Беше създадена организация за предприемане на всички необходими мерки за спиране на тежкотоварния трафик не само в област Русе, но и в областите Велико Търново и Стара Загора.

Областният управител Данаил Ковачев и неговият заместник Георги Георгиев съдействаха за пълната координация и взаимодействие между Регионална дирекция „Гранична полиция“, Областно пътно управление, Областната дирекция на МВР, Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ и Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ при решаването на проблема.