С богата културна програма ваканционно селище "Албена" ще отбележи 54 години от създаването си на 24 август, съобщават от пресцентъра на курорта. 
Денят ще започне с пъстро дефиле на фолклорни състави, част от международния фестивал Stars of the world. Участниците ще преминат парадно през алеите на Албена два пъти през деня - предиобед и следобед, изпълнявайки традиционни песни, музика и танци, като към тях ще се присъединят и циркови артисти. Вечерната програма ще започне с детска дискотека на плажната Ganvié Beach Arena. Слет това на сцената ще се качи емблемата на българската музика Стефан Вълдобрев, заедно с формацията "Обичайните заподозрени". Празникът ще завърши с илюминации. Фойерверки ще озарят небето над залива, а заедно с тях ще бъде разрязана и празничната торта. Партито ще продължи с музиката на DJ Теди Джорджо. Входът за концертната програма е безплатен, разказват от пресцентъра. 
По традиция, на 24 август ваканционно селище “Албена” ще стартира продажбите за Лято 2024. До края на септември желаещите да резервират ще могат да го направят при запазени цени от Лято 2023 и с допълнителни 10% отстъпка. Всички гости на комплекса ще получат и специален промоционален код за намаление от 10% за новогодишните оферти, завършва съобщението. 
Плаващ аквапарк в морето и атракционната изложба "Живите динозаври и приказният свят на пеперудите" развличат туристите в летните горещини в Албена през този сезон.