В Дирекция "Бюрото по труда" (ДБТ) в Плевен към момента са обявени 193 свободни работни места. Те са в производството на облекло, за персонал, полагащ здравни грижи за хора, както и в сферата на ресторантьорството и услугите. Това съобщиха за БТА от Бюрото по труда.
През миналия месец регистрираните безработни в община Плевен са 2252. Спрямо юни увеличението е с 89 души. Новорегистрираните през юли са 330, а равнището на безработица в общината е 4,51 процента, показват още данните на Бюрото по труда.
През миналия месец започналите работа чрез посредничеството на трудовите експерти са 181 души, а отпадналите от регистрация по различни причини са 43-а.  
Бюрото по труда Плевен продължава набирането на кандидати за професионално обучение и ключови компетентности в Българо-германския център за професионално обучение както и за включване в курсове по проекти на социалните партньори. 
Актуална информация за обявени свободни работни места, мерки и програми в помощ на работодатели, курсове и обучения, можете да се намери на сайта на Агенция по заетостта, на електронното табло в ДБТ – Плевен и на неговата страница във фейсбук.