Общо 129 водачи и 11 пътници са проверени в рамките на специализираната полицейска операция в село Веселиново днес, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен.  
Съставени са четири акта за установени административни нарушения, наложени са 17 глоби с фиш, връчени са 36 електронни фиша. Установени са и три нарушения за управление на моторно превозно средство без платена винетна такса. Служители на Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация" са установили още две нарушения. Едното е тахографско, а другото - за техническа неизправност, отбелязват от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен. 
Както БТА информира, от 9:00 до 12:00 ч., на пътя Шумен - Карнобат, в село Веселиново, се състоя специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол, с участието на екипи на „Пътна полиция“, на агенциите „Автомобилна администрация", „Пътна инфраструктура", „Митници" и Националната агенция за приходите. Неправоспособен водач с техническа неизправност на автомобила също бе установен при специализираната полицейска операция. 
Създадена е организация за засилен контрол на пътното движение, каза в интервю за БТА в началото на месеца директорът на ОД на МВР в Шумен ст. комисар Георги Гендов.