Правителството прие постановление за одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на икономиката и индустрията за 2023 г. в размер на 1 569 100 лв. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет. 
От там информират, че средствата се отпускат за защита на правата на държавата като акционер в „Международен панаир Пловдив“ АД, в изпълнение решение на Министерския съвет от 13 юли 2023 г.
БТА припомня, че на 15 август, в резултат на заведеното от министъра на икономиката и индустрията дело пред Софийския градски съд и на предявените две особени искания, Апелативният съд в Пловдив потвърди спирането на вписването на апорта на акциите от Пловдивския панаир от Община Варна към „Пълдин туринвест“. Това означава, че до края на производството акциите от Пловдивския панаир няма да отидат в частното дружество „Пълдин туринвест“, съобщиха тогава от икономическото ведомство.
„Трябва да можем да видим нашите компании и институции на изложения не само в чужбина, но и в България“, каза в свое интервю икономическият министър Богдан Богданов. Според него чрез Пловдивския панаир България има възможност да привлича нови партньори.