Ремонтът на ул. "Народен герой" в столичния квартал "Овча купел" се очаква да приключи през пролетта на 2024 г., каза пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова. 
Тя заяви, че се изгражда изцяло нов обект - голямо мостово съоръжение. Това е голяма улица, която свързва бул. "Цар Борис Трети" с ул. "Любляна". Изграждат се всички подземни мрежи, осветления, тротоари, озеленяване и се улеснява достъпът. В проекта са заложени и елементи за безопасност на движение, включително и повдигната пешеходна пътека, коментира Фандъкова.
Тя припомни, че е имало специално искане от живеещите в района на ремонтния обект заради необходимостта от разрушаване на малък пешеходен мост, като в момента е изградено временно такова от строителите. Фандъкова отбеляза, че заедно с обекта се прави и корекция на речното корито.
Срокът за изпълнение на двата проекта е пролетта на 2024 г., като инвестиционната стойност е около 11,5 млн. лв., посочи Фандъкова и добави, че финансирането е осигурено от инвестиционния заем от Европейската инвестиционна банка. Тя подчерта, че заедно с работата по ул. "Народен герой" в "Овча купел", тече и ремонт по ул. "Народно хоро".