Временно движението по мостовото съоръжение „Дунав мост" – Русе се осъществява двупосочно в едната лента с пропускателен режим поради ремонтни дейности на ограничителни системи. Това съобщиха от пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). 
Трафикът се регулира от екип на „Пътна полиция“. Шофьорите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват пътната сигнализация, препоръчват от АПИ. 
По-рано днес от Областното пътно управление в Русе съобщиха, че е започнало пропускането на леките автомобили по съоръжението, за да се изтегли образувалата се колона от автомобили.
От около 3:00 часа тази нощ граничният пункт „Дунав мост“ при Русе беше изцяло затворен за движение след  пътен инцидент с товарен камион. Тежкотоварният камион аварира на съоръжението преди табелата за Румъния, усуква се и блокира трафика и в двете посоки. По данни от тахографа на превозното средство, с турска регистрация, шофьорът е карал по моста с 68 км/ч при ограничение на скоростта до 40 км/ч. При пътния инцидент са повредени част от ограничителните системи и парапетите на моста. 
От АПИ посочват, че са предприети действия за изтегляне и премахване на пътното превозно средство, за да може изцяло да се възстанови движението. Днес ще бъдат възстановени и повредените ограничителните системи и парапетите на моста.