Водач на лек автомобил БМВ с бургаска регистрация е установен да шофира без валидно свидетелство за управление на моторно превозно средство в рамките на специализираната полицейска операция в с. Веселиново, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция (ОД) на МВР в Шумен. По време на проверката пътните полицаи установили и значителна техническа неизправност на леката кола - спукано предно стъкло. Табелите на автомобила са иззети, регистрацията му е прекратена. 
Акт за установено административно нарушение е съставен на водач на „Пежо Боксер“ с прикачено към него ремарке. При проверка е установено, че той не притежава категория за управление на моторно превозно средство, към която спада съставът от пътното средство. За ремаркето нямал и сключена застраховка „Гражданска отговорност“, и валиден годишен технически преглед. Табелите на автомобила и ремаркето ще бъдат свалени, регистрацията им ще бъде прекратена.
Както БТА информира, от 9:00 до 12:00 ч., на пътя Шумен - Карнобат, в село Веселиново, се състоя специализирана полицейска операция по метода на широкообхватния контрол, с участието на екипи на „Пътна полиция“, на агенциите „Автомобилна администрация", „Пътна инфраструктура", „Митници" и Националната агенция за приходите. 
Провеждането на проверки с участието на всички контролни органи на едно място има изключително превантивен ефект и води до промяна в поведението на водачите. Целта на съвместната операция е ограничаване на предпоставките за настъпване на пътнотранспортни произшествия, спазване на правилата за движение по пътищата, на техническата изправност и регистрацията на моторните превозни средства и теглените от тях ремаркета, спазване на изискванията за допустими маси и размери на движещите се по пътищата товарни превозни средства, както и спазване на времето за управление и почивка от водачите, извършващи обществен превоз на пътници или товари, уточниха днес от пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.