За момента няма заподозрян за убийството на Алексей Петров. Това заяви на брифинг в Министерския съвет министърът на вътрешните работи Калин Стоянов. 
„Текат оперативно-издирвателни мероприятия. Има множество установени факти и обстоятелства, които следва да бъдат щателно проверени“, уточни Стоянов. Той увери, че по случая работи голям екип от криминалисти, който е в тесен синхрон с наблюдаващия прокурор. „Всички версии са възможни и ние работим по тях“, каза още министърът. 
Калин Стоянов подчерта, че не се е познавал и срещал с жертвата на убийството. 
БТА припомня, че бизнесменът Алексей Петров беше застрелян на 16 август в столичния кв. „Драгалевци“. Инцидентът е станал в 12:20 часа. При стрелбата пострада 48-годишна жена, която е била с него. Тя е настанена в Университетската многопрофилна болница за активно лечение и спешна медицина (УМБАЛСМ) „Н. И. Пирогов“. От болницата съобщиха, че след предприетото лечение животът й е вън от опасност. 
Министър Стоянов коментира темата на брифинг пред медиите в Министерския съвет, на който мотивира предложението до президента да освободи от поста главния секретар на МВР главен комисар Петър Тодоров.