Жители на Главиница, област Силистра, организираха подписка с искане да бъдат ремонтирани участъци от републиканската пътна мрежа, които минават през населеното място. Това каза за БТА кметът на общината Неждет Джевдет.
Подписката е адресирана до инж. Ясен Йорданов, председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Апелът на жителите на Главиница е за своевременни мерки, които да включват ремонт на отсечки от републиканските пътища и съоръженията към тях. 
„Става въпрос за три участъка с обща дължина 2,8 километра. След изграждането на канализацията през 2009 г. се образуваха много неравности по асфалта. Това води до чести инциденти и до множество повреди по автомобилите на хората. По тези участъци преминават и големи камиони и заради дупките по пътя се получават силни вибрации. По тази причина имаме оплаквания за напукани фасади на къщи“, каза Неждет Джевдет.
Гражданите, които са се включили в подписката смятат, че средствата за исканите ремонти не са по-ценни от живота, здравето и безопасността на жителите и гостите на Община Главиница. Те вярват, че в лицето на държавата ще намерят разбиране, подкрепа и решение за наболелия проблем, каза кметът.
БТА припомня, че Община Главиница приключи изпълнението на първия етап от проекта „Рехабилитация на общински път Суходол - Бащино - Босна“. До момента са асфалтирани около 1,5 километра от предвидените 3 километра. Очаква се вторият етап да започне скоро. Средствата за реализиране на проекта се осигуряват от Министерството на регионалното развитие и благоустройство (МРРБ). Те са на стойност 2,7 млн. лева.
Общината има проектна готовност за кандидатстване по предстоящия прием на документи от Държавен фонд „Земеделие“, за привличане на европейски средства за асфалтиране на други три свои общински пътни участъци. Това са отсечките Звенимир - Зарица; Сокол - Дичево; Осен - Стефан Караджа.