С концерти и спортни състезания ще бъде отбелязан Денят на Аксаково, който по традиция се чества последната неделя на август. Различните инициативи ще започнат още днес, допълниха за БТА от общината. На стадиона в града ще мерят сили различни поколения любители на спорта в Олимпийски игри за всички. Утрешният ден ще премине под знака на отворените врати в Центъра за социална рехабилитация в Аксаково.
В събота следобед, освен спортни събития, е планиран детски празник, а вечерта градският площад ще се превърне в сцена за спектакъла „С песните и танците на моя народ“, в който ще се изявят творческите колективи при читалище „Просвета-1905“ в Аксаково и рок група „Конкурент“.
Празничната неделя ще започне с тържествена литургия в храм „Св. Успение Богородично“ в града. След това ще се проведе автомобилен ретросъбор. Големият концерт по случай празника на града е на централния площад. Тази година големите звезди, които ще поздравят жителите и гостите на Аксаково, ще бъдат изпълнителите от „Фондацията“. Празничната програма ще приключи с фойерверки.