Извънредният и пълномощен посланик на Пакистан в България Мариам Мадиха Афтаб бе удостоена с почетния знак „Златна лаврова клонка” на Министерството на външните работи (МВнР) по повод приключването на нейния мандат. Това съобщиха на сайта на външното ни министерство. 
От името на заместник министър-председателя и министър на външните работи Мария Габриел наградата бе връчена от заместник-министър Тихомир Стойчев. Отличието се присъжда за цялостния принос в укрепването на отношенията между двете държави, както и за оказаната помощ при евакуацията на български и афганистански граждани от Афганистан през 2021 г.
„Бих искал да изразя искрената си признателност за последователните Ви усилия за активизиране на сътрудничеството между България и Пакистан в редица области от взаимен интерес", се обърна заместник-министърът към посланика на Пакистан. Високо бяха оценени усилията на посланик Афтаб за насърчаване на политическите контакти между двете държави.
Заместник-министър Стойчев и посланик Афтаб обсъдиха перспективите за развитие на търговските и икономическите отношения между двете страни, образователния и културен обмен, туризма, както и сътрудничеството в областта на трудовата миграция. Откроено бе и значението на подписания Меморандум за разбирателство в областта на морския транспорт и синята икономика.
„Убеден съм, че ще останете приятел на България и желая на Вас и Вашето семейство много здраве и успехи в бъдещите Ви начинания“, заяви в заключение заместник-министърът.
Посланикът на Пакистан посети Българската стопанска камара на 6 юли. Тогава Камарата пое ангажимент да съдейства на бизнеса да намери кадри от Пакистан. Мариам Мадиха Афтаб информира, че 65 % от населението на Пакистан е на възраст под 35 години, а страната е на второ място сред държавите от Южна Азия по износ на човешки ресурси във всички сфери на икономиката. Близо девет милиона пакистански работници вече предоставят своите услуги в различни страни по света.