През следващите дни през страната ще премине слабо изразено атмосферно смущение. Ще преобладава слънчево време, с временни увеличения на облачността, по-значителни след обяд, се казва в седмичната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), която е от 24 до 29 август. Тя е подготвена от дежурния синоптик в НИМХ Анастасия Кирилова.
В четвъртък на отделни места в Северна и в Западна България, а в петък - в Източна България и в планинските райони, ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Вятърът ще е слаб, в западните райони временно ще се ориентира от северозапад, впоследствие ще стане северен, а в източните ще остане с източна компонента. Температурите ще се понижат съвсем слабо и в петък максималните ще са между 30 и 35 градуса.
В събота и неделя ще бъде слънчево, вероятността за краткотрайни следобедни валежи намалява. Вятърът в цялата страна ще стане от североизток. Температурите ще са с градус-два по-високи.
В началото на новата седмица със западен вятър ще се затопли още малко. В по-късните часове на деня в понеделник и през нощта срещу вторник се повишава вероятността над западните райони да се развие купесто-дъждовна облачност, да превали краткотраен дъжд, придружен с гръмотевици.
Във вторник на повече места в цялата страна ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Температурите ще се понижат, максималните ще са от 25 градуса на места в Западна България до 32-33 градуса в югоизточните райони.