Министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и посланикът Република Полша Н.Пр. Мачей Шимански договориха задълбочаване на сътрудничеството между експерти от двете страни за разработването на Законопроекта за насърчаване на електрическата мобилност. Това стана известно от съобщение на Министерството на иновациите и растежа (МИР), публикувано на сайта му по повод на среща между двамата днес.
Министър Стойчева и Н.Пр. Шимански обсъдиха двустранното сътрудничеството в областта на иновациите и развитието на стартъп екоситемите в двете държави. И двамата потвърдиха, че ще работят за засилване на партньорството между България и Полша за по-доброто позиционниране на Централна и Източна Европа в сферата на иновациите.
"Нашата амбиция е да изградим нов имидж на България като добро място за предприемачи, за създаване на иновации и за привличане на инвестиции с висока добавена стойност. Имаме програми, които да подкрепят развитието и внедряването на иновации в българските фирми", заяви министър Стойчева, представяйки основните приоритети на екипа й. Двамата с посланика дискутираха още развитието на политиките в секторите образование и култура, чрез които да се насърчи икономическото развитие на държавите. Обсъдено беше и участието на двете държави в Инициативата "Три морета" и инвестициите в регионална свързаност.