Десет изложби има в програмата на Съюза на българските художници през септември. Експозициите ще бъдат показвани в различни зали на СБХ и в различни периоди, съобщават на сайта на съюза.
Новият изложбен сезон започна на 1 септември. Стартът се поставя от „Елена Виденова. Керамика“. Експозицията ще бъде представена от 1 до 16 септември в зала 2А на „Шипка“ 6.
От 2 до 16 септември в зала 2А на „Шипка“ 6 може да бъде видяна и изложбата „Черната кутия“. Част от проекта „Инстинкт за неприспособимост – памет за поезията на Георги Рупчев“ на Мария Ландова.
Творбите от „2 – 0 – 2 – 3“. Изложба на секция „Скулптура“ ще бъдат изложени от 5 до 30 септември в зала 1А на „Шипка“ 6.
От 7 до 28 септември в зала „Райко Алексиев“ може да бъде видяна експозицията „Млади български художници“. Тя е национална изложба-конкурс за живопис и скулптура. 
Съюзът на българските художници ще покаже и Изложба на кандидатите за Сите де-з-ар през 2024-а. Експозицията ще бъде подредена в зала 1В на „Шипка“ 6 в периода 8 – 16 септември.
„Отвъд мащаба“ - изложба на секция „Бижута“ ще бъде презентирана от 12 до 30 септември в зала 1С на „Шипка“ 6.
От 19 септември до 3 октомври в зала 2А на „Шипка“ 6 ще се представи изложбата „Емилия Панайотова. Керамика“.
Пак в този период (19 септември - 3 октомври) ще бъде показана и експозицията „Нейко Нейков. Сценография“ в зала 2А на „Шипка“ 6.
Произведенията от „Тереза Зиковска. Живопис“ може да бъдат разгледани от 20 септември до 3 октомври в зала 2А на „Шипка“ 6.
Последната експозиция е „Легендарните земи и места“. Тя е проект на фондация „Поддържане на изкуството в България“ и ще бъде показана от 20 септември до 2 октомври в зала 1В на „Шипка“ 6.
/ВСР