Ивайло Обретенов е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на община Шумен. Той бе представен на пресконференция днес от народения представител от Шуменския многомандатен избирателен район Веселин Вешев. 
Обретенов е учредител и председател на общинската структура на „Възраждане“ в Шумен. Досега не е бил във властта, човек с чисто минало, с чисти помисли и чисти намерения, каза за него Вешев. Обретенов е на 49 години, обществен деец, предприемач, инвеститор, човек готов да се включи във всяка една кауза, която е в полза на гражданите. Притежава собствен семеен бизнес в сферата на търговията и транспортните услуги, който развива през последните 30 години, добави депутатът. Той посочи, че с неговата кандидатура „Възраждане“ иска да покаже, че политиката може да бъде почтено занимание за обикновени хора. 
Приех предложението на „Възраждане“ да се кандидатирам за кмет, защото желая да направя нещо за този град да се промени, както аз, така и всички ние от партията и структурата на „Възраждане“ в Шумен. Ако получим подкрепата на гражданите, сред основните неща, които ще направим, е одит и пълна ревизия на досегашното управление на Община Шумен през последните два мандата, на всички изразходвани средства и на всички финансирани европейски проекти, да видим какво е направено с тези пари и с какво разполага общината, заяви Ивайло Обретенов. Той представи акцентите в управленската си програма, като уточни, че на база на резултатите от одита ще се прецени дали всички ще могат да се реализират, каквото е неговото желание. Общината трябва да е в услуга на гражданите, а не обратното,  смята Обретенов. 
По думите му той ще бъде и водач на листата с кандидати за общински съветници на „Възраждане“, която ще бъде представена на друга пресконференция. „Нашите очаквания са в Общинския съвет в Шумен да имаме поне трима-четирима човека“, допълни Обретенов.