Мъж на 20 години от Девня е задържан за 72 часа с постановление на наблюдаващ прокурор заради отправени от него закани и побой над млада жена, с която имал връзка отскоро, съобщиха от прокуратурата във Варна. 
Младият мъж и пострадалата имали връзка от около три месеца, без да съжителстват заедно. Когато жената решила да прекрати отношенията си с него, мъжът започнал да проявява агресия спрямо нея и да се опитва да я накара да промени решението, като я заплашвал и биел. Пострадалата не е подавала сигнали за случващото се и не е търсила помощ.
На 20 август мъжът отишъл на работното място на младата жена и отново проявил агресия към нея, като й нанесъл удари. Отправил към нея и закани за живота й. Това породило основателен страх в жертвата и този път тя подала сигнал в полицията, уточняват от държавното обвинение. Незабавно по случая било образувано досъдебно производство, а мъжът е задържан и обвинен за извършеното. 
Предстои в съда да бъде внесено искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ за 20-годишния мъж.
БТА припомня, че на 15 август съдът във Варна остави в ареста обвиняем за отвличане на жена и отправени заплахи към нея.