Децата на Стара Загора ще могат да се включат в безплатния градски тур "Стара Загора и нейните талисмани“. Това става ясно от културния афиш на местната администрация, публикуван на официалния сайт на община Стара Загора. Опознавателният тур ще започне утре в 10:00 часа с начална спирка Туристическия информационен център (ТИЦ) в града. 
Обиколката е част от поредицата „Безплатни градски турове Стара Загора – неразказани истории по правите улици“. Организаторите очакват всички любознателни деца да станат част от вълнуващата изследователска разходка, която ще даде подробности за онези старозагорски обекти със значими и интересни фигурки, които предизвикват любопитство и усмивки както в малки, така и в големи, посочват още те.
Инициативата на община Стара Загора и отдел „Туризъм и младежки дейности“ „Безплатни градски турове Стара Загора – неразказани истории по правите улици“ стартира през 2021 година. Тя включва няколко различни обиколки на различни забележителности в града. По време на пътешествията през времето жителите и гостите на града се потапят във вълнуващи истории на региона от преди повече от 100 години.  За първи път т.г. организаторите създадоха и градски тур за деца.