За втора година в Габрово се организират Младежки случки срещу течението на 25, 26 и 27 август. Фестивалът "Реките на града" ще предложи на младите хора работилници, концерти, кино, арт базар, спортни активности и релакс по брега на река Янтра. Това съобщи за БТА Мартина Груева от Младежки център – Габрово. 
Мястото, което са избрали организаторите, отново е ул. „Аврам Гачев“ в частта от Музея на хумора и сатирата до ладията с цветя. Трите дни ще са наситени с разнообразни събития и активности – ще има рисуване с къна и плетене на плитки, изработка на гигантски светещи фигури, плъстене на вълна, спортни състезания, арт базар, изложба и фотоконкурс. Внимание е отделено и на екологията и природосъобразния начин на живот – специална шатра ще информира по темата енергийна ефективност, а младежите могат да се включат и в дискусия за това как изкуството може да подкрепи активизма, да защити позиция или обърне внимание към проблем, посочват организаторите. 
Вечерните събития включват кинопрожекции, музика и стендъп комедия. Поканени са музикантите Мила Роберт, „Оги 23“, „Антифриз“ и „Цунами рок бенд“, а комикът Димитър Доновски ще  разсмее публиката в събота вечер, а в неделя ще има прожекция на българския филм „Диви и щастливи“.
Млади артисти ще представят своите творби на арт базара, посетителите ще видят бижута, дизайнерски тениски, чанти, изделия от текстил. Подпорната стена на реката ще се сдобие и с нов графит, рисуван от младите художници, информират от Младежки център – Габрово.
Фестивалът се организира от Младежки център – Габрово в партньорство с фондация „Колективът“. Активно участие в организацията и логистиката на събитието вземат и доброволците към младежкия център. С пълната програма желаещите ще могат да се запознаят от тази връзка.