В търговищкото село Лиляк отличиха най-добрите участници в националния конкурс за написване на стихотворение на тема „Моето читалище“. Проявата бе обявена от народно читалище „Михаил Донев – 1903“ по повод 120-та годишнина от създаването на културната институция, припомни секретарят й Ирина Василева. 
В първия конкурс са участвали автори от цялата страна с 55 стихотворения. Организаторите добавиха, че това са предимно млади хора над 18-годишна възраст и много писатели. 
По думите на Василева участниците са се стремили да спазят темата. „Отправяме благодарности на всички участници. Специални благодарности на децата до 15-годишна възраст. От тях има само едно наградено дете, защото имат  още много да работят, за да придобият уменията на творци“, каза още секретарят на читалището. 
Изпратените стихотворения е оценявала комисия в състав Дарина Николова –председател и членове Красимир Колев и Юрке Ибрямова. И тримата са учители.
След обстойно разглеждане на стихотворенията първо място се присъжда на Ирина  Ризова на 66 години от Търговище за стихотворението „Читалище народно“. Второ място е за Радка Кочева РЕКИЦ - Пазарджик за стихотворението „Моето читалище“.На трето място е класирана Таня  Мезева от Горна Оряховица за стихотворението „Свидно читалище“.
Присъдени са и поощрителни награди. Еднат от тях е за Миглена Бонева на 48 години от Търговище за стихотворението „Рожден ден“, посветено специално на 120-годишнината на НЧ “Михаил Донев-1903“ в селото. Бонева получава и специалната Наградата на читалището. Журито поощрява още Хари Спасов от Пловдив на 55 години за стихотворението „Дом на слънцето“ и Калоян Хаджистойчев  на 15 години от Сливен за стохотворението „В моето читалище“.
Намерението на екипа на читалището-организатор е стихотворенията от конкурса да бъдат събрани в поетичен сборник със заглавие „Моето читалище".