На проведените днес консултации за състава на Общинската избирателна комисия (ОИК) в Силистра представителите на парламентарно представените партии и коалиции не се разбраха за секретарското място. Домакин на срещата бе секретарят на общината Ростислав Павлов. Той уточни, че ОИК ще има 11 членове. 
Участниците в срещата приеха единодушно предложението на ГЕРБ-СДС Марияна Чобанова да бъде председател на комисията. За неин заместник бе избрана Ванушка Георгиева от квотата на коалиция „Продължаваме промяната – Демократична България“.
Спор възникна за секретарското място. Тъй като до разбирателство не се стигна, решението кой ще заеме тези позиции в ОИК, ще бъде взето от Ценктралната избирателна комисия (ЦИК). 
БТА припомня, че президентът Румен Радев насрочи за 29 октомври 2023 г. изборите за общински съветници и за кметове. Според приетата от ЦИК хронограма партиите и коалициите подават заявление за регистрация за участие в изборите за общински съветници и за кметове не по-късно от 45 дни преди изборния ден (до 17:00 часа на 13 септември). Партиите, коалициите, местните коалиции и инициативните комитети подават заявления за регистрация в ОИК не по-късно от 40 дни преди изборния ден (до 17:00 часа на 18 септември).