В Опака се подготвят за тържествено посрещане на Нургюл Салимова. Родената, израснала и до днес живееща в село Крепча Салимова и досега бе една от визитките на населеното място и общината, но с успеха си в Баку, записа името му на световната шахматна карта. Това каза за БТА секретарят на община Опака Неше Ашим. 
Вчера Нургюл Салимова завърши на второ място в Световната купа по шахмат за жени, която се провежда в столицата на Азербайджан Баку.
Представянето на Салимова вчера бе следено с интерес от жителите на родното й село, но и от всички в региона. Постижението й утвърждава авторитета на България в световен мащаб и издига престижа на страната, каза Ашим. Младата ни съгражданка заслужава за бъде посрещната като победител, защото за нас – тя е точно това. За пореден път показа своята упоритост, талант и оправда труда през годините, допълни секретарят на общината.
Нургюл Салимова се очаква да пристигне в родния край в четвъртък или в петък. Обявената през 2016 г. за почетен гражданин на Опака Салимова ще бъде посрещната почетно – по традиция с хляб и сол. Вече са поръчани плакати и афиши, с които администрацията публично да поздрави за успеха съгражданката си. 
БТА припомня, че почетното отличие на тогава 13-годишната Салимова е връчено на 28 октомври 2016 г. Тя е най-младият почетен гражданин на Опака.