С около 10-минутно музикално пиротехническо шоу, което озари небето над Самоков, завършиха честванията за празника на града. 
Преди това на самоковската сцена излязоха изпълнителите от рок група „Сигнал“, които изпълниха любими песни от своя репертоар. „С такава публика като вас времето мина много бързо“, казаха по време на своето изпълнение от групата. Те благодариха на Община Самоков за поканата. 
В края на музикалните изпълнения за тази вечер излезе и народната певица Нелина, която закри честванията за празника на Самоков. Тя изпълни пъстра китка народни песни, като на централния площад „Захарий Зограф“ в Самоков се изви дълго хоро. „Изключително съм щастлива да пея на тази сцена сред толкова големи имена и да развеселя всички вас за празника“, каза по време на откриването Нелина. Тя също благодари на кмета на Общината Владимир Георгиев за поканата, като в края на вечерта той й подари букет с цветя. 
Кметът Георгиев посочи пред БТА, че според него тази година има повече хора на честванията за празника в сравнение с минали години. 
БТА припомня, че вечерта започна с тържествен водосвет, издигане на знамената с участието на Националната гвардейска част и връчване на стипендии на заслужили самоковски ученици и студенти. 
Празничните прояви за празника на града започнаха още през изминалата седмица, като през всеки един от дните имаше различни културни, спорни и музикални прояви.