Пожарът, който избухна днес между Казанлък и Мъглиж е локализиран и овладян, потвърди за БТА Цветомир Цонков, началник група "Държавен противопожарен контрол" към Районната служба “Пожарна безопасност и защита на населението” Казанлък. Няма опасност за жителите на околните населени места. 
Пожарът е възникнал около 11:40 часа източно от претоварната станция и сметището на Община Казанлък в землищата на Казанлък и Мъглиж, съобщава кметът на Казанлък Галина Стоянова в официалната си фейсбук страница. Пожарът се е разраснал бързо заради силния вятър. Направена е просека източно от претоварната станция в посока север-юг с цел да се локализира огнището на пожара. 
Дежурни екипи на пожарната в Казанлък ще останат на място, на денонощно дежурство ще бъдат и двете водоноски на Община Казанлък. При необходимост, от администрацията са в готовност да обявят частично бедствено положение, посочва още Стоянова и уточнява, че към момента обстоятелствата не го налагат. Възможно е жителите на Казанлък и Мъглиж да усетят задимяване.