Ненчо Русев откри изложба, посветена на четирите годишни времена, в галерия "Неси" в Бургас. В нея той показва свои творби в областта на живописта и скулптурата, които представят всеки един от четирите сезона. 
"Изложбата не е юбилейна, не е и ретроспективна. Тя е посветена на годишните сезони – пролет, лято, есен, зима. Постарах се да отделя по няколко творби за всеки сезон. Въпреки че имам малко картини на тема море, се усеща акцентът на лятото", каза Русев пред БТА.
В изложбата, озаглавена "Годишни времена", са изложени и скулптури, изработени от камък и дърво. "Дървото е моята сила и тя ме мотивира през всичките тези години", допълни още творецът.
Пред БТА той уточни ролята на фоновата музика, предвидена специално за изложбата. "Като кажем годишни времена, си представяме тези дни в цвят и в музика. Произведението на Антонио Вивалди "Четирите годишни времена" най-добре подхожда на композицията на тази изложба".
Художникът и скулптор Ненчо Русев сподели пред БТА какво е за него изкуството, като цитира френския скулптор Марсел Жимон с думите "страст, овладяна от интелигентна воля".
На откриването присъстваха лично кметът на Община Бургас Димитър Николов и заместник-кметът по култура, туризъм и спорт към местната община Диана Саватева.
БТА припомня, че по повод своята 80-годишнина Ненчо Русев откри ретроспективна изложба в Дружеството на бургаските художници на 8 август тази година.  В нея той представи свои живописни картини и пластики, част от които са създадени преди повече от 50 години.