Областният управител на Габрово Мария Башева – Венкова и заместник-областният управител на Габрово Даниела Маринова се срещнаха днес със старши комисар Илиян Иванов, директор на Областната дирекция на Министерството на вътрешните работи в Габрово (ОДМВР Габрово) и заместник директора на ОДМВР Габрово Цветан Петков. Това съобщиха на страницата си от Областна администрация – Габрово. 
На срещата са били обсъдени предстоящите на 29 октомври местни избори и невралгичните пътни участъци по републиканската пътна мрежа в област Габрово. От ОДМВР са предоставили данни за регистрираните пътнотранспортни произшествия на територията на областта. Органите на полицията са регистрирали 255 пътнотранспортни произшествия с материални щети, в сравнение със същия период за миналата година те са били 275. Тежките пътнотранспортни произшествия до момента за 2023-та са 58, само с едно по-малко в сравнение с миналата година. Областният управител и ръководителите на ОДМВР Габрово са коментирали и възможните мерки, които да се приложат за намаляване на предпоставките за пътни инциденти в областта, допълват от пресцентъра на Областна администрация – Габрово.
БТА припомня, че за първите шест месеца на годината в област Габрово са станали 192 пътнотранспортни произшествия, от които 42 са тежки - с четирима загинали и 42 ранени, сочат статистическите данни, предоставени на БТА от Областната дирекция на МВР в Габрово.
Централната избирателна комисия (ЦИК) прие на свое заседание решение относно определяне на броя на мандатите за общински съветници при произвеждане на изборите за общински съветници и за кметове на 29 октомври 2023 г.
На 31 юли държавният глава Румен Радев подписа указ, с който насрочи за 29 октомври 2023 г. изборите за общински съветници и за кметове.