На 24 и 25 август проектът #ФестивалНОвКвартала на Община Габрово отправя „Поглед на север“ и модула „Вкуси ме, Усети вкуса“. Това съобщиха за БТА от общинската администрация. 
Събитието освен образователно, ще бъде и вкусно, посочват от екипа на ФестивалНО. На 24 август в парк „Маркотея“ предстои да бъде декорирано, а не засадено специално дърво. То ще бъде създадено от захар, а плодовете и листата му ще бъдат от истински бисквити. Габровските деца ще могат да се включат в двете сладкарски работилници, по време на които собственоръчно ще украсяват бисквитки. Там малчуганите ще бъдат напътствани от захарните декоратори Ана Добрева и Весела Костова и ще се научат как да работят с фондан и да декорират вкусни меденки. На финала сами ще украсят дървото с тях, а после заедно с всички посетители в парк "Маркотея" ще опитат сладките плодове на труда си като си "откъснат" от захарното дърво вкусно листенце или ябълка -бисквитка.
По време на събитието ще има и два  мастър – класа на захарните арт декоратори Албена Божидарова и Петър Меченов. По време на техните демонстрации любители на захарното творчество ще имат възможността да видят на живо изработката на сладка фигурка за украса на торта и красиво захарно цвете, допълват организаторите. 
25 август ще бъде посветен на изложба на захарни скулптури в Художествена галерия „Христо Цокев“. Експозицията ще е дело на двадесет изявени сладкари от цялата страна и извън нея с тема „Поглед на север“, посочват от пресцентъра на Община Габрово. 
 Дейностите обединяват изкуства и сценични форми в поредица от фестивални модули, различни за всеки от петте градски района - "Виж ме, Видения" в квартал "Бичкиня", "Чуй ме, Усети звука" в квартал "Младост", "Вкуси ме, Усети вкуса" в квартал "Дядо Дянко", "Докосни ме, Усети допира" в квартал "Христо Ботев" и "Усети ме, Осезание" в "Шести участък".