Задържан е 24-годишен мъж, обявен за общодържавно издирване заради нанесен побой на жена в условията на домашно насилие, съобщават от Районната прокуратура в Плевен.
БТА припомня, че за случая бе съобщено преди дни от Областната дирекция на МВР в Плевен. От там посочиха, че на 16 август е получен сигнал в Първо районно управление в Плевен от 20-годишна, която заявила, че в дома ѝ в град Пордим мъжът, с когото живее на семейни начала, ѝ е нанесъл побой с метална лопата и дървена летва. 
В хода на разследването е разпитана пострадалата жена и е освидетелствана в Катедра по съдебна медицина в Плевен. Назначена е съдебно-медицинска експертиза, разпитани са свидетели. 
Предприети са незабавни оперативно-издирвателни мероприятия за установяване на сочения за извършител - А.М., на 24 години. Извършени са претърсвания на адреси с цел издирването му. Мъжът е открит на 18 август от полицията, добавят от прокуратурата.
А.М. е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура-Плевен. Предстои внасяне на искане в съда за вземане на мярка за постоянно задържане под стража. Разследването по делото се продължава под наблюдението на плевенската прокуратура.
От полицията в Плевен днес съобщиха за още един случай на домашно насилие. Задържан е 59-годишен, който на 17 август вечерта е нанесъл побой над жена на 53 години в частен дом в село Опанец. Пострадалата е освидетелствана от съдебен лекар. Тя е разпитана и е насочена от полицейските служители за съдействие и подаване на молба до Районния съд в Плевен за издаване на незабавна заповед за защита от домашно насилие. Заради нанесения побой над жената 59-годишният е задържан с полицейска мярка. По случая е образувано досъдебно производство.