С театрална работилница, творчески ателиета и изложба в Маджарово ще бъде отбелязан Международният ден на лешояда на 2 септември, събота. Тази година програмата ще се състои в Градския парк от 14:00 ч. и ще продължи през целия ден, съобщиха от Фондация "По-диви Родопи".
Театър "Трио" ще се включи в забавленията за малки и големи. Ще има приложно ателие, което ще предизвика сръчността на всички малки участници. В края на работилницата децата ще си тръгнат със собствен "Мини театър” на тема "Гора".
"Тази година изненадата ще е гостуването на първия в България "Театър за един зрител". Природолюбителите ще могат да се насладят на спектакъла "Домът ни – Гората". 
Присъстващите ще се запознаят и с подробности за животните в района на Източните Родопи. Ще се състои и работилница "Кръговратът на живота", която ще представи работата на еколозите. Eкипът на "По-диви Родопи" ще покаже как се работи с фотокапаните. 
Международният ден на лешоядите се отбелязва всяка година първата събота на септември, посочват от фондацията. Денят насочва вниманието към величествените птици, към ползите от тяхната роля в природата и към заплахите, които ги изправят на ръба на оцеляването. 
През юни от фондация "По-диви Родопи" съобщиха, че още 13 испански черни лешояди са пристигнали  в Източни Родопи.