Прожекция на документален филм за живота и творчеството на Дора Габе и рецитал са подготвили в родното ѝ село Дъбовик по повод честванията на 135 години от рождението на поетесата. Това каза за БТА кметът на село Дъбовик Стоянка Първева. 
Програмата на 24 август ще започне с поднасяне на венци и цветя пред паметника на Дора Габе, който се намира в двора на едноименното читалище. Жителите и гостите на селото ще могат да разгледат и музейната експозиция, което е подредена във фоайето на читалището. Тя е дарена от Съюза на българските писатели. Музейната експозиция съдържа нейни вещи, които до онзи момент са били заключени в килера на дома й, припомни Първева. 
„С тази експозиция върнахме духа на Дора Габе в Дъбовик“, каза още тя.  
Държавен архив – Добрич и Художествена галерия  - Добрич се включиха в честванията по повод 135 години от рождението на поетесата Дора Габе с дигитални изложби от фондовете си. Те ги показват на своите фейсбук страници.  
До 31 август е срокът за подаване на предложения за носители на Националната литературна награда "Дора Габе" на Община Добрич.