Районните конференции на БСП в София дадоха пълна подкрепа за явяване на местните избори в столицата с широка местна коалиция и за издигане на Ваня Григорова за кандидат за кмет, съобщиха от пресцентъра на Градския съвет на БСП-София.
Това е резултатът от проведените конференции на всички 24 районни организации на социалистите в София. Този процес по издигане на кандидати за кметове от районите и обсъждане и избиране на начина на явяване на партията на местните избори на 29 октомври продължи малко повече от два месеца. Той ще завърши на 2 септември, когато ще се състои Градската конференция, посочват от местната организация.
Нашето явяване на местния вот с широка местна коалиция е единственият начин да спрем "Сглобката" в София, коментира председателят на БСП-София Иван Таков, цитиран в прессъобщението. "Повече от два месеца водя преговори с наши потенциални партньори за явяване на местните избори. Вече с почти всички имаме принципни договорки и съвсем скоро ще можем официално да обявим сформирането на местната коалиция", заявява Таков. 
БТА припомня, че в края на юни от “Продължаваме промяната”, “Демократична България”, “Спаси София” и гражданската организация “Екипът на София” издигнаха кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София. По-късно от „Възраждане“ номинираха за поста депутата Деян Николов. В надпреварата за нов градоначалник на София влезе и Вили Лилков, зад чиято кандидатура до момента застават БЗНС-София, КОД, „Движение за демократично действие“. От партия „Изправи се, България“ предлагат за кмет на София Никола Вапцаров.