Столична община организира на 29 август обществено обсъждане на проектобюджета на София за 2023 г. Това обяви на пресконференция заместник-кметът по бюджет Дончо Барбалов. Проектобюджетът на столицата в размер на 2 555 000 000 лева беше представен днес. 
Съветът ще обсъди публично и изпълнението на бюджета на общината за 2022 г.  
Не малка част от дейностите по бюджета за 2023 г. са в изпълнение или вече са изпълнени, каза Барбалов. Той припомни, че бюджетът на София за 2022 г. е бил в размер на 2 166 000 000 лева, а делегираните дейности са били 766 млн. лв. Барбалов обясни, че сумите са по-големи за 2023 г. поради увеличението на заплатите в държавния бюджет, както и допълнително отделените средства за градски транспорт на София.  
Барбалов обърна внимание и на финансовата децентрализация на София, като поясни, че голяма част от обектите вече се изпълняват в районите. По думите му, строителството на детски градини, както и проектът за ремонт на тротоарите е в правомощията на районните администрации. Също така от списъка с обекти, който беше гласуван от СОС за приватизирания, 30 % от приходите отиват директно в районите, обясни Барбалов и допълни, че това е един много важен процес, който се развива успешно.
Общинският съвет подкрепи списъка с капиталови проекти на Столична община, което беше изключително важно, посочи Дончо Барбалов.