Ежедневно се прави инспекция на пренареждането на жълтите павета, увери кметът на София Йорданка Фандъкова по време на пресконференция в Столична община. 
„Следобед се приема работата, извършена през деня, за да започне фугирането. Моите колеги и надзорът са на място, ежеседмично правим проверки“, обясни Фандъкова. Тя обяви, че през настоящата седмица ще бъде извършена и публична проверка на обекта пред сградата на парламента, на която ще присъстват и представители на медиите. 
„За мен, както и за всеки един софиянец, е важно качеството. Новият метод на нареждане не беше одобрен изцяло от Националния институт за недвижимо културно наследство“, припомни кметът. 
За останалите ремонтни дейности в София Фандъкова увери, че се прави всички възможно те да завършат през септември, за да няма проблеми с движението в столицата през есента. 
Йорданка Фандъкова коментира темата при представянето на проекта на бюджет на Столична община за 2023 г., който ще бъде в размер на 2 555 000 000 лева и предстои да бъде внесен за обсъждане в Столичния общински съвет.