Българо-френската певица, цигуларка и актриса Емануела Калчева – Джайма ще подари концерт на публиката в Силистра, съобщават от местната община.
Събитието е насрочено за 22 август от 19:00 часа, на сцената до Южна крепостна стена. Организатор е Народно читалище „Димитър Благоев-1930“, село Ветрен, със съдействието на Община Силистра. Участие ще вземе и Група за песни и танци “Ветренки” от едноименното село.
В началото на август Джайма организира във Ветрен Лятна академия за френски студенти и творци под мотото "Изкуство и природа". Участниците в нея работиха върху свои артистични проекти в селото, привличайки и самодейци от читалищните състави.
Емануела Калчева-Джайма завършва Националната академия за театрално и филмово изкуство в София и заминава за Франция. След близо тридесет години в Париж, по време на пандемията, се премества в Кайро, където започва да преподава музика в едно от международните училища. 
В египетската столица Джайма участва в Международния джаз фестивал - Кайро. Пее и свири с основателя на фестивала Амро Салах, с джаз легендата Яхия Халил, с групите "Акордеонела", "Вайръс" и др.