Граждански протест под наслов „Нито една повече: промени в закона сега!“ се провежда пред Народното събрание (НС). Протестиращите настояват за промени в Наказателния кодекс. Демонстрацията се организира във фейсбук от колектива „Феминистки мобилизации“. 
Днес депутатите ще се съберат на извънредно заседание, на което ще обсъдят предложенията за промени в Наказателния кодекс (НК) и в Закона за защита от домашното насилие. Миналата седмица Комисията по правни въпроси в НС прие предложения за промени в НК, с които се завишават наказанията за леки и средни телесни повреди. Приети бяха и промени в Закона за защита от домашното насилие. 
В края на юли в много градове в страната се проведоха протести срещу насилието над жени и в подкрепа на 18-годишно момиче, нападнато в Стара Загора. 
Законодателството не е ефективно. Имаме нужда от дълго чакани промени и не можем да чакаме повече, заяви една от протестиращите днес. 
Друга участничка в демонстрацията и член от “Феминистки мобилизации” - Десислава, обясни, че народните представители ще гласуват промени в НК, които предвиждат по-сериозни наказания както за средна, така и за лека телесна повреда. По думите ѝ протестиращите ще настояват и за въвеждането на дефиницията "интимна връзка" в Закона за защита от домашното насилие. Именно тази дефиниция ще разшири обхвата на хората, които могат да потърсят закрила от закона, посочи Десислава. Крайно време е народните представители да покажат политическа воля и да защитят всички жени, добави тя.