Спасителна акция в Пирин планина е извършена през нощта, съобщиха за БТА от Планинската спасителна служба (ПСС). Спасителите са помогнали на мъж, който е счупил глезен в сложен каменист терен в подножието на връх Синаница. В акцията са се включили 11 спасители от отряда в Сандански и още седем от отряда в Благоевград. Акцията е продължила цяла нощ при дъжд и лоши метеорологични условия. Мъжът вече е транспортиран до Кресна, където ще бъде предаден на Спешна помощ. 
Планинските спасители са осъществили още няколко акции през изминалото денонощие, като са оказали помощ на пострадали туристи. Сигналите са били за колабирал мъж на 52 години в подножието на хижа „Плевен“ в Централен Балкан, за турист с травма на коляното в района на Рилските езера, за пострадал с травма на глезен в района на Боянския водопад на Витоша, както и един сигнал от района на хижа „Безбог“ в Пирин. 
След гръмотевичните бури  и дъждовете от изминалата нощ условията за туризъм в планините постепенно се подобряват. Терените са мокри, навсякъде в планините е влял дъжд през нощта, по високите части е мъгливо и ветровито, предупреждават от ПСС. Температурите в планините са  между 10 и 18 градуса.