Общинската организация на БСП в Троян издига Донка Михайлова за кандидат за кмет на общината на предстоящите местни избори на 29 октомври. Това стана известно днес след проведено събрание на троянските социалисти.
Донка Михайлова е единствената номинация на БСП в Троян за кандидат за кмет на предстоящите местни избори. 
В момента приключва един успешен трети мандат на г-жа Михайлова, което ние оценяваме. Оценяваме и нейните личностни качества, както и какво е направила за общината на базата на отчетния и представен пред нас доклад за извършеното през последните четири години през мандат 2019-2023 година, каза пред БТА Росен Веселинов, общински председател на БСП в Троян.  
Той подчерта, че високо е оценена не само работата на Михайлова в социалната сфера, но и за младите хора, за повишаването на доходите, запазването на едни от най-ниските ставки на данъците сред останалите общини в България, работещите общински фирми, привличане на нови инвеститори и откриване на работни места.
Донка Михайлова е кмет на Троян вече три мандата.
Основната ми мотивация да се кандидатирам за четвърти мандат е, че ми се работи за община Троян, каза за БТА Михайлова. "Има важни проекти, които искам да завърша, и мечти, които да сбъдна", добави тя. Михайлова подчерта, че за трите ѝ мандата като кмет на общината е изградена наново комуналната система на Троян, така че тя да обслужва града и съседни села за десетилетия напред, естетизирана е градската среда, икономиката работи успешно и устойчиво, хората имат доходи. 
"Пред нас има нови сериозни предизвикателства, свързани с ограничаване на всички негативни тенденции на демографската криза, съхраняване на общинското здравеопазване, подобряване качеството на образование", добави Михайлова. 
На днешното си събрание троянските социалисти определиха и кандидатите за кметове на 12 села от общината. В три ще подкрепят независими кандидати, а за останалите четири, където ще се избира кмет, ще бъде решено допълнително.