Софийска градска прокуратура разследва двойно убийство, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. Досъдебното производство е образувано в случай на неотложност на 4 август от разследващ полицай при Столичната дирекция на вътрешните работи (СДВР). Разследването се провежда за убийство на повече от едно лице, извършено на 3 август в землището на с. Лозен, Столична община. 
До момента са извършени оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване, освидетелстване на лице, разпитани са свидетели. Иззето е огнестрелно оръжие, за което се предполага, че с него са извършени убийствата. На базата на събраните доказателства и проведените оперативни мероприятия от СДВР и Главна дирекция "Национална полиция" е задържано лице от мъжки пол, за което се предполага, че е извършител на престъплението.   
Предстои доклад на материалите по разследването на дежурен прокурор при Софийска градска прокуратура за преценка за привличане в качеството на обвиняем и постановяване на мярка за процесуална принуда – задържане до 72 часа.
Ако извършителят бъде признат за виновен, може да получи наказание лишаване от свобода за срок от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.
По-рано днес от МВР съобщиха за БТА за извършено двойно убийство в софийското село Лозен.