Първият ден от петото издание на фестивала Spice Music 2023 събра в зоната на Морска гара в Бургас няколко хиляди души публика, пристигнали, за да се насладят на изпълненията на популярни имена от музикалната поп сцена от 90-те години. Събитието започна още в късния петъчен следобед с високи градуси не само като атмосферни условия, а и като музикални октави. Последователно на сцената излязоха N Trance, Paradisio, Fun Factory, U96, а между изпълненията им за настроението се грижеше DJ Marty G, разказа за БТА Иво Тонков. 
"Черешката на тортата беше в тъмната част на денонощието, когато Dr Alban и Alexia трябваше да припомнят на родните меломани доста от хитовете на онова време, които и до днес се пускат из дискотеките в Европа и света", допълни Тонков.
По думите му Dr. Alban на няколко пъти проговори на български език, който явно е усъвършенствал след няколкото си предишни посещения у нас. Публиката се наслади на хитовете му и дори припяваше част от рефрените в тях. 
След него бе ред на звездата на международната денс музика от 90-те години Alexia. 56-годишната италианка демонстрира добра форма и диапазон на гласовите си способности. Едно от най-впечатляващите ѝ изпълнения беше кавърът на песента на Шер - "Believe", както и "Sweeet Dreams" на Eurythmics, които хвърлилиха в екстаз публиката, разказа още за БТА Иво Тонков.
Финал на вечерта за най-издръжливите постави DJ Quicksilver, който превърна зоната на Морска гара в истинска дискотека, допълни той. 
Тази вечер на сцената на фестивала предстои да се изявят още Apache Indianq, Culture Beat, българската формация "Гумени глави", Кейт Райън, Nana, Snap! и Lucenzo, a за последните посетители музика ще пуска DJ Dian Solo.
Организаторите съобщиха, че днес предстои да обявят и първите изпълнители, потвърдили участието си на Spice Music Festival през 2024 г.